Bez Marquezovih navijača u Mugellu

Članovi fan kluba Marca Marqueza iz Italije, propustiće trku u Mugellu koja se vozi u maju. Razlog za to je briga za bezbednost samih navijača.

Sezona 2015 obeležena je tenzijama između Marca i Valentina, koja je kulminirala na trci u Sepangu. Tada je, nakon međusobnog kontakta, Marquez pao, dok je Rossi nakon istrage dobio 3 kaznena poena. Sa ukupno 4, bio je primoran da na poslednjoj trci šampionata startuje poslednji. To ga je koštalo šanse da se bori za titulu sa svojim timskim rivalom Jorgeom Lorenzom.

Sva trojica spremna su da nastave sa međusobnim borbama za titulu u sezoni koja je pred nama, ali Marc na trci u Italiji neće moći da računa na uobičajenu podršku navijača.

“ Veoma nam je žao što smo morali da donesemo ovako drastičnu odluku. Situacija u ovom trenutku nije sjajna i okruženje nije bezbedno za nas. Šteta je što navijači ne mogu slobodno da podrže svog vozača, a da pri tom ne naiđu na psovke, uvrede ili nešto gore. Ipak, upravo je takva situacija sada. Nadamo se da imate razumevanja za donetu odluku. Ona je takva za dobrobit svih navijača Marca Marqueza. I prošle godine prolazili smo kroz torturu u Misanu i Mugellu. Nažalost, navijači su navijači i oni ne razumeju da ukoliko postoji rivalitet na stazi, ne mora postojati i na tribinama. “ izjavili su predstavnici fan kluba Marca Marqueza.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video