Auto trke Formula 1

Bez Maldonada u sezoni 2016

Pastor Maldonado potvrdio je da ove godine neće učestvovati u Formuli 1, a da se Renault sprema da imenuje Kevina Magnussena kao njegovu zamenu.

Opstanak Maldonada u Renaultu dovedeno je u pitanje kada je jedan od sponzora – PDVSA kasnio sa isplatama naknada vozačima nakon što je na njih loše uticao pad cena goriva.

U ponedeljak je svoje povlačenje Pastor ozvaničio na Twitteru: „Danas vam saopštavam da se neću naći na gridu Formule 1 u sezoni 2016. Hvala svima na porukama podrške, strasti i brizi o mojoj budućnosti. Veoma sam počastvovan podrškom i zadovoljan onim što sam pokazao. Zahvalan sam Bogu, porodici, sponzorima, prijateljima, navijačima i svima koji su na neki način doprineli da predstavljam Venecuelu u kraljici autosporta. “

Maldonado je potpisao ugovor sa Lotusom u septembru, ali je on poništen kada je taj tim preuzeo Renault. Timski kolega Magnussena biće Jolyon Palmer.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video