Auto trke Slalom

Bez licenci na „1.nGage Rakovica auto slalomu“

Kao što smo prethodno najavili, „1.nGage Rakovica auto slalom“ vozi se ovog vikenda, tačnije u nedelju u sklopu stare fabrike IMR. Ljudi iz ASK Rakovica Rally Team-a gledali su da maksimalno olakšaju takmičarima posle letnje pauza, pa je tako doneta odluka da svi mogu nastupiti i bez licence, a ko želi licencu može izvaditi i na sam dan takmičenja.

„Imajući u vidu da su godišnji odmori u toku i da će odluka imati pozitivan uticaj na promociju auto-sporta u Srbiji, granski savez (SAKSS) na čelu sa komisijom za auto-slalom je izašao u susret organizatoru i dao saglasnost da na „1. Ngage – Rakovica auto slalom“ mogu učestvovati i takmičari/vozači koji ne poseduju licencu za auto-slalom. Svi takmičari koji poseduju licencu za auto-slalom će uredno ostvariti bodove za nacionalni Šampionat. Ukoliko neko od takmičara/vozača želi da izvadi licencu, moći će to da uradi na licu mesta prilikom verifikacije.“ – poručuju organizatori ovog slaloma.

Sa ponosom želimo da istaknemo učešće Agencije za bezbednost saobraćaja u okviru „1. nGage Rakovica auto-slalom”-a koje se održava u sklopu manifestacije „Rakovičko leto 2016” pod pokroviteljstvom Opštine Rakovica.

Agencija za bezbednost saobraćaja će se pobrinuti da ovo takmičenje ima svoj edukativni karakter kroz svoj aktivnost.

Smatramo da su mladi vozači, posebno oni u procesu obuke za polaganje vozačkog ispita, ciljna kategorija te apelujemo na sve auto-škole da proslede ovaj poziv svojim polaznicima. Na prvom mestu preporučujemo prolazak kroz simulatore efekta upotrebe sigurnosnog pojasa prilikom čeonog sudara „Kosa ravan“ i simulaciju prevrtanja vozila „Ražanj“.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video