Bez James Stewarta 16 meseci

Yoshimura Suzuki tim je prethodne noći objavio da njihov vozač James Stewart neće nastupati još neko vreme jer su rezultati anti-doping testa pokazali da je u krvi imao nedozvoljenih supstanci na SX trci u Sijetlu ove godine.

U objavi koju je izdao FIM u sredu ujutru, navodi se da je 12. aprila 2014. godine gospodin James Stewart podvrgnut testiranju i da je u uzorku urina pronađena nedozvoljena supstanca amfetamin koji je naveden u kategoriji S6.

Još 17. juna Stewart je privremeno sklonjen sa staze, ali je konačna odluka donesena tek sada. Stewartu je izrečena kazna od 16 meseci zbog nepoštovanja pravila, a kao datum početka kazne postavlja se 12. april, dan kada je utvrđeno prisustvo nedozvoljene materije. Ovo znači da kazna ističe 11. avgusta 2015. godine

U skladu sa odlukom, James ima pravo na žalbu u roku od 21. dan od datuma izdavanja odluke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video