Auto trke Formula 1

Bernie Ecclestone čini sve da zadrži Red Bull u F1

Bernie Ecclerstone smatra da stvari moraju da dođu na svoje mesto što je pre moguće, ukoliko žele da zadrže Red Bull u Formuli 1.

Red Bull trenutno nema proizvođača motora za sezonu 2016, nakon što je prekinuo dugogodišnju saradnju sa Renaultom. Sa njima, Red Bull je bio dominantan od 2010. do 2013. godine. Ovaj tim je nakon neuspelih pregovora sa Ferrarijem zapretio da će se povući iz šampionata ukoliko ne budu imali konkurentan agregat.

Šef Formule 1, Bernie, smatra da je vlasnik Red Bull-a, Dietrich Mateschitz izgubio strpljenje i da su potrebne radikalne promene, kako bi oni ostali.

„Njemu je verovatno dosta svega. Radim sve što je u mojoj moći kako bih obezbedio da Red Bull ostane sa nama, ali stvari moraju da se reše što pre. Ozbiljan je kada kaže da će odustati ukoliko se situacija ne poboljša.“

Ecclerstone je bio jasan da ne želi da Red Bull odustane, jer bi to značilo i povlačenje Torro Rosso tima. Priznao je da je situacija daleko od idealne.

„Red Bull očigledno želi da ima najbolje moguće motore sa kojima će se takmičiti među vodećima, ali Mercedes i Ferrari nisu spremni na taj korak, jer se boji sta će se desiti. Gospodin Mateschitz će morati da bude strpljiv jer situacija nije idealna. Definitivno ne želimo da ostanemo bez njih u šampionatu.“

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video