Auto trke Kružne trke

Beranovac za vikend, staza u renoviranju

Potpisivanjem ugovora o saradnji između Opštine Kraljevo i Sportskog auto karting saveza Srbije, staza Beranovac kraj Kraljeva biće u kalendaru šampionata Srbije narednih pet godina.

Renoviranje staze počelo je juče, a radovi će biti izvršeni na 1300m ukupnog dela staze, čiji će delovi biti presvučeni asfaltom i materijalom PK 11 granulacije, tako da se sad definitivno zna da se vozi veliki krug. Čelni ljudi SAKSS-a, izjavili su za naš portal da reči zahvalnosti idu najviše Opštini Kraljevo koja je dosta pomogla samom uređenju staze, ali i firmi Bagi Trans, koja je dala sve garancije da će svi radovi na stazi biti izvršeni. Komunalne službe očistiće delove za publiku, a i pranje staze zakazano je petak.

Najveći apel upućuje se samim takmičarima, s obzirom da mrak pada brže, i da bi se trkački dan završio na vreme, ne kasne na tehnički pregled svoje klase, koji se može obaviti već od petka od 14 do 18 časova na parkingu Bagi Transa, Adrani 199b, Kraljevo ili u subotu od 7 do 8 časova na samoj stazi.

Svim takmičarima obezbeđen je parking na ulasku u Kraljevu na parkingu Bagi Trans firme, gde već od petka popodne mogu ostaviti svoje takmičarske automobile i prikolice.

Na programu će biti dupla trka, jedna u subotu, druga u nedelju. Početak subotnjih treninga je od 9 časova, start prve trke u 13:30h, dok je start nedeljne trke od 14 časova.

Staza je u dužini 5250m, vozi se levi krug, pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje dobrih trka da za vikend isprate poslednju kružnu trku ove sezone.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video