Auto trke Kružne trke

Beranovac narednih pet godina, ponovo Letnja liga

Sjajne vesti stižu nam iz Sportskog auto i karting saveza Srbije na oduševljenje svih ljubitelja automobilizma u Srbiji.

Goran Toroman, sekretar saveza kontaktirao je naš portal kako bi čitaocima preneo nešto što se proteklih dana špekulisalo. Jedno je sigurno, publika će ponovo gledati sjajne duele i prave trke na legendarnom Beranovcu kraj Kraljeva.

Naime, pre samo nekoliko sati ostvarena je saradnja između Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Opštine Kraljevo, a sve to uz podršku Ministarstva za sport i omladinu.

Gradonačelnik Kraljeva prepoznao je značaj staze Beranovac kao jedne od najvećih trkališta u Srbiji, pa je tako postignut dogovor da se narednih pet godina staza na Beranovcu ponovo vrati u kalendar takmičenja.

Grad Kraljevo pomoći će svaku trku kompletnom logistikom, policijom, sanitetom i vatrogascima, dok će SAKSS imati zadatak oko same organizacije u vidu kompletnog osoblja, redara i sudija.

Već 31. oktobra i 1. novembra, sezonu kružnih trka zatvoriće upravo legendarni Beranovac, a voziće se baš ono što smo svi želeli… veliki krug. Na programu će biti dve trke, jedna u subotu, a druga u nedelju, a pripreme su već uveliko počele. Staza počinje da se asfaltira, svi delovi koji su proteklih godina propadali, biće dovedeni u stanje koje bi obezbedilo sve uslove za bezbednu trku.

Šta da kažemo, sem da smo ove godine imali sezonu na najvećim trkalištima Srbije. Posle Mišeluka, vožena su dva Ušća, a sada kao šlag na tortu dolazi i Kraljevo. Ovim se stiče utisak da se ponovo vraćamo na one ranije godine, na koje se publika i takmičari rado sećaju, kada se vozilo jako takmičenje na svim ovim stazama i kada je broj publike bio u impozantnim ciframa.

Takođe, naredne godine, kao nekad, voziće se Letnja liga Beograda. Dogovor sa gradom je postignut, slede tri Ušća, a sa brdskom trkom Rakovica, na kraju sezone imaćemo i proglašenje za prvaka Beograda. Sezonu će kao i ove godine otvoriti Mišeluk, a Beranovac će se dogodine voziti dva puta.

Pozivamo sve ljubitelje da poslednji vikend oktobra provedu u Kraljevu, kako bi podržali ponovo vraćanje ove staze u kalendar takmičenja.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video