Bennani vozi za Loeb Racing Team u 2015.godini

Kako je već bilo najavljeno, Sebastien Loeb u narednu sezonu Svetskog šampionata turing automobila ulazi sa svojim privatnim timom. Mehdi Bennani će pored kineskog vozača Ma Qing Hua činiti Sébastien Loeb Racing Team sledeće godine.

„Posle veoma dobre sezone gde sam zabeležio prvu pobedu, prvu ikada za Maroko, moj cilj je da nastavim da napredujem sa Citroenom, jer je to svetski šampionski automobil“, rekao je Bennani i dodao:

„Osećam da je sve tu što je potrebno, da bih došao do nekog cilja. Taj projekat se savršeno uklapa u moje ambicije za dalji napredak i poboljšanja.

Marokanac je ove sezone završio 11. u generalnom plasmanu WTCC šampionata vozeći Hondu za privatni Proteam Racing Team, a prvu pobedu zabeležio je na stazi u Šangaju.

„Bio sam na stazi sa njim ove godine i direktno se takmičio protiv njega i znam kakav je konkurent. Mehdi ima dobro iskustvo u WTCC-u i njegov dolazak će biti od koristi za ceo tim.“ – izjavio je Loeb.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video