Bell: Na novim bolidima se radi već šest meseci

Tehnički direktor ekipe Renaulta, rekao je ono što većina ekipa strogo krije ili nevoljno priča o tome. Po njemu, razvoj bolida za iduću sezonu počeo je još i prošle godine, pa je tako njegov tim, koji je ekipu Lotusa kupio u decembru 2015., već u debelom zaostatku. Kao službeni datum za usvajanje aerodinamičkih pravila za narednu sezonu navodi se kraj aprila mjeseca, mada neizvesnosti oko toga više nema, jer se sve već zna. Ovo će biti samo službena potvrda.

„U aerodinamičkom smislu, a predpostavljam i sa mehaničke strane, to je potpuno drugačiji automobil. Stvarno, ekipa koja će napraviti najbolji posao u 2017. je sigurno ona koja je posao počela, najmanje, prije šest mjeseci.“To je veliki izazov za sve timove, ali je sjajno za F1 tako da ispremetati pravila. Nadam se da će to malo promijeniti i redoslijed timova.“ izjavio je Bob Bell.

Za svoju ekipu, i naredne planove jedan od vodećih operativaca Renaulta je dodao.

„Ritam razvoja našeg bolida u prvom dijelu sezone će biti spor, ali mi ćemo donositi nadogradnje u skladu sa timskim odredbama. Sigurno to neće biti progres kao u normalnim okolnostima rada, jer ćemo uporedo raditi na bolidu za 2017. U nekom trenutku ćemo sigurno odlučiti šta dalje. Da li prebaciti fokus na novi bolid, ili nastaviti posvećivati pažnju ovogodišnjem automobilu, u ovoj sadašnjoj mjeri. U svakom slučaju, u roku prvih nekoliko trka, i u skladu sa rezultatima, mi ćemo odlučiti šta i kako dalje.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video