Moto trke MotoGP

Beirer je potvrdio KTMove MotoGP planove za 2017

Od KTM-ovog predhodnog nastupa u premier klasi sa “Team Roberts” prošlo je skoro deset godina, fabrika je uživala u uspesima u nižoj klasi, a sada je Beirer potvrdio da kompanija radi na budućem potpunom učešću u MotoGP.

Beirer je izjavio: “Ja apsolutno mogu da potvrdim da, kada bismo imali odluku odbora KTM-a,  da bismo mogli napraviti veliki korak u ovoj klasi. Imali smo planove da prvo nekako krenemo sa Moto2 i napredujemo malim koracima, ali nema mnogo smisla praviti KTM sa Hondinim agregatom jer to nikada ne bi bio pravi KTM. Zato smo odlučili da napravimo veliki korak i uđemo u MotoGP. Već smo veoma zauzeti i pokušavamo da sve bude spremno za 2017”.

Na specifičnosti koje se mogu očekivati u smislu mašina Beirer objašnjava “To će biti pravi KTM sa konceptom motora za koji smo prilično sigurni da će biti V4 ali će i dalje biti sa cevastim ramom,  takođe i WP suspenzija i sve će biti 100% naprljavljeno u Austriji u KTM, te ne tražimo dodatne dobavljače pri izgradnji motora”.

“Želimo da to bude pravi KTM. Znamo da je ovo zaista težak projekat za nas i da će nam trebati godine da uđemo u GP klasu i budemo spremni. Ali sam takođe siguran da su naši inženjeri u stanju da to urade. Ovo je dugoročni projekat a mi smo na samom početku, ali se radujemo što ćemo biti deo velikog spektakla u svetu motociklizma, jer je MotoGP san svake fabrike, da bude na najvišem nivo trkačkih motocikala na svetu. To je naš cilj”.

Upitan kada KTM planira da počne sa testiranjem MotoGP prototipa Beirer je odgovorio: ”To će biti krajem sledećeg leta”

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video