Bayliss srećom nepovređen

Trostruki World Superbike šampion pao je tokom FP4 ali uspeo je da se kvalifikuje na 14. poziciju za dve trke od 22 kruga u nedelju na Phillip Islandu.

Troy Bayliss izvukao se nepovređen nakon ozbiljnog pada u FP4. World Superbike legenda kvalifikovao se na 14. poziciju za svoj povratak u seriju na Philip Islandu.

Bayliss zamenjuje povređenog Davide Giugliana u Aruba.it Ducati timu, odvezao je najbolji krug od 1m 32.201s nakon što nije uspeo da napreduje do Superpole 2 i bio je razumno zadovoljan svojim progresom.

„Danas smo svakako napredovali u odnosu na juče. Imao sam vremena za neke dobre krugove i osećam se mnogo bolje na motociklu“, rekao je on.

„Imao sam pad tokom slobodnog treninga, bio je to ozbiljan pad ali sam se dobro prizemljio i na sreću nisam povređen.“

„Ubeđen sam da ćemo biti u stanju da sutra ostvarimo dalji napredak. Za sutra su najavljene visoke temperature koje su definitivno bitan faktor ali to je isto za svakoga, tako da videti šta možemo da uradimo.“

PA1645759.0008

 

Foto: crash.net / bayliss.it

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video