Bayliss se vraća u WSBK

Troy Bayliss će na iznenađenje svih na stazi Phillip Island napraviti veliki povratak na WSBK scenu posle sedam godina pauze. Australijanac je dobio poziv od Aruba.it Ducati tima nakon što se Davide Giugliano povredio tokom zvaničnih testiranja početkom nedelje.

Ducati je želeo da se fokusira na jednog vozača i da svu podršku pruži Chaz Daviesu, međutim Australijanac koji se iz WSBK šampionata povukao 2008. godine sa tri osvojene titule, izrazio je želju da nastupi na jubilarnom 25. izdanju domaće staze.

„Za početak želim da kažem da mi je zaista žao zbog Davidea i zbog toga što njegova sezona počinje na ovaj način. Želja da se vratim na stazu na Ducatiju i to pred domaćom publikom je uvek bila jaka. Samim tim što je reč o jubilarnoj trci na „mojoj“ stazi, dobio sam ideju da bi bilo dobro da trku odvezem kao džoker. Znam da neće biti lako, nisam u formi, ali veoma dobro znam stazu i motor, tako da verujem da ću se brzo uvozati.“

 

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video