Bayliss definitivno okačio kacigu o klin

Trostruki WSBK šampion Troy Bayliss potvrdio je da se definitivno neće vraćati u šampionat, nakon dve trke koje je iznenadno odvezao.

Australijanac je odlukom da se na kratko povuče iz penzije i zameni povređenog Davide Giguglianoa na Aruba.it Ducatiju šokirao kompletnu javnost. Ubrzo nakon trke u Australiji usledio je i poziv za učešće na Tajlandu koji je Bayliss oberučke prihvatio.

Uprkos pozivitnom nastupu na jučerašnjem trkačkom vikendu, kada je zauzeo osmu i 11. poziciju krenuvši sa sedme starne pozicije, Troy Bayliss je ipak siguran da je ovo njegov poslednji WSBK nastup.

„Sve u svemu, obzirom da su uslovi za vožnju bili preteški, moram reći da sam poprilično zadovoljan. Očekivao sam dve veoma zahtevne trke što se na kraju i obistinilo. Prva trka mi je bila pogotovo teška jer nisam sipao piće u kombinezon.“ – izjavio je čuveni moler. „Mislio sam da ću postići bolje rezultate u drugoj trci, međutim bilo je preteško… Bilo je zabavno. Čudan sklop okolnosti vratio me je na Phillip Island, a želeo sam da se oprobam na još jednoj trci.“

„Volim trke, Ducati i ljude koji sve ovo rade. Bilo mi je zadovoljstvo da se trkam na Panigaleu R Superbike. Imao sam dovoljno sreće da karijeru završim živ i zdrav. Video sam da još uvek mogu biti veoma brz i vreme je da se vratim čarima porodičnog života u Australiji. Želim da se zahvalim svima na podršci i prepuštam stazu mlađim talentima.“  – završava Troy Bayliss.

Sledeća trka vozi se na Aragonu, ali još uvek nije sasvim jasno da li će se Giugliano do tada oporaviti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video