Bautista: „Moglo je biti mnogo bolje“

Alvaro Bautista potvrdio je svoj dobar nastup osvajanjem 15. mesta i bodova. Na kraju, Španac je imao par stvari za kojima može da žali, kontakt tokom trke i problem sa kočnicama koji ga je sprečavao da bude bolji. Sa ovim rezultatom italijanski tim jača svoje nastupe koji ih približavaju sredini grupe i to je u ovom trenutku glavni cilj.

Alvaro Bautista: „Moglo je to da bude mnogo bolje. Imao sam dobar start ali sam napravio kontakt sa Barberom na samom početku, koji je bio ničija krivica, i to me je koštalo najmanje pet pozicija. Posle tri kruga imao sam problema sa kočnicama koji nisam mogao da popravim podešavanjem udaljenosti ručice, ali bilo je veoma nezgodno na kočenju. Onda sam pokušao da obržavam konstantan tempo. U završnom delu pojačao sam tempo i mogao sam videti grupu ispred mene kako se bori za deseto mesto. To je dobar znak, ali je šteta što nisam bio u mogućnosti da im se ranije približim. U sakom slučaju, stvari su krenule dobro ali mogle su biti čak i bolje. Želim da se zahvalim timu za veliki rad na poboljšanju motocikla koji je juče, odnosu na kvalifikacije, zaista bio u top formi. Sada samo treba da nastavimo u ovom pravcu.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video