Bastianiniu Moto3 pol pozicija

Enea Bastianini nastavlja pobednički niz, osvajanjem pol pozicije na trci u Aragonu ujedno i četvrte u sezoni. On je trening završio ispred Oliveire i Kenta.

Vozač Gresini tima postavio je vreme 1’57.755 po krugu što je ujedno i najbrži Moto3 krug ikada viđen u Aragonu. On je nadmašio Rinsov kvalifikacioni krug i Guevarin najbrži krug trke.

Sedamnaestogodišnji italijan bio je 0,2 sekunde brži od Miguela Oliveire, koji će po peti put ove sezone startovati iz prvog startnog reda. Kentovo vreme bilo je svega 0,001 sekundu sporije od vremena koje je postavio Oliveira.

Mahindrin vozač Jorge Martin ostvario je rezultat sezone postavljajući četvrto najbrže vreme po krugu. Uz njega će iz drugog startnog reda krenuti Jorge Navarro i Alexis Masbou.

Efren Vazquez završio je trening na sedmoj poziciji ispred Phillip Oettla i Romana Fenatija koji čine deset najbržih Moto3 vozača na stazi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video