Bastianini – Trke se konačno približavaju

Enea Bastianini i Gresini Racing Team Moto3 našli su se na stazi po prvi put u 2016. godini, na stazi u Valensiji gde se vozi prvi privatni test u 2016. godini.

Mnogi vozači Moto2 i Moto3 kategorija odlučili su se za privatni test, pre prvih zvaničnih testova koji se voze u martu. Među vozačima bo je i Enea Bastianini na Hondi NSF250RW za 2016. godinu. Nakon duge zimske pauze, fokus je bio na vraćanje poverenja u motocikl. Na žalost, kiša koja je trajala celo popodne dozvolila je Bastianiniju da napravi samo 25 krugova.

„Vratiti se na stazu, bez obzira na sve, svakako je dobra vest. To znači da se trke približavaju. U principu, ovaj dan smo iskoristili samo da bismo vratili poverenje u motor, kiša nam nije dozvolila više od 25 krugova. Nismo radili na podešavanju motora, samo smo malo poradili na položaju sedenja. Uprkos svemu, bio je dobar dan, uživali smo. Sutra ćemo krenuti sa prvim podešavanjim.“ kaže Bastianini.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video