Bastianini: „Ne pravim prognoze za trku“

U subotu će na Motul TT Assen stazi Enea Bastianini vozač Gresini Racing tima po drugi put ove sezone startovati sa pol pozicije. Italijan je prvu pol poziciju osvojio u Barseloni i jasno je da on i njegova Honda mogu dobro da funkcionišu i više od jednog kruga.

Prva Moto3 pobeda mu i dalje izmiče, posle šest podijuma njegov najbolji plasman je i dalje druga pozicija. Bastianini se jednostavno nada da će sutra dobro startovati i da će biti u mogućnosti da se bori sa Kentom tokom trke. U Barseloni Gresinijev vozač nije mogao da dođe do svoje prve pobede zbog problema sa promenom stepeni prenosa u poslednje dve krivine.

Enea Bastianini: „Veoma sam srećan, posebno jer jučerašnji dan nije protekao tako dobro. Danas je moj ceo tim, moj šef ekipe i moj inženjer telemetrijskih podataka radio jako dobro. Napravili smo prave poteze na motociklu i bili smo u mogućnosti da pronađemo pravi set-up. Sada se motocikl ponaša dobro na svim delovima staze. Ne pravim prognoze za sutrašnju trku, ponovo biti na pol poziciji je dobar početak, ali…!“

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video