Bastianini na pol poziciji u Nemačkoj

U 25. minutu pokazana je crvena zastava i trening je prekinut. Ekipa je izašla na stazu kako bi sa krivine 4 uklonila tragove ulja.

Pol poziciju u kvalifikacijama Moto3 kategorije zauzeo je Enea Bastianini sa vremenom od 1.27.129 . Drugi će startovati Locatelli koji ima zaostatak od 0.319. Prvi startni red upotpuniće Canet.

Četvrta pozicija pripala je Bendsneyderu koji se tek ove godine priključio Moto3 šampionatu. Peto mesto zauzeo je Navarro, šesto Binder, sedmo Danilo, osmi će startovati McPhee, deveti Ono, a deseti Martin.

U prvim minutima kvalifikacija, Romano Fenati je u trećoj krivini izgubio kontrolu dan zadnjim krajem motora i izleteo. Na sutrašnjoj trci startovaće sa osamnaeste pozicije.

Niccolo Antonelli je izleteo na početku kvalifikacija i tom prilikom polomio ključnu kost. Maria Herrera 5 minuta pre kraja kvalifikacija je izletela u krivini broj 8 i tom prilikom povredika ruku.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video