Bastianini i Locatelli dogodine na Gresini Hondi

S obzirom na njegov debi ove godine u Gresini Racing timu, 16-godišnji Bastianini dobro se pokazao, popeo se tri puta na podijum u Barseloni, Brnu i Silverstonu. Rezultati su privukli pažnju Honde, koja će biti tehnički partner Gresini Racing timu u Moto3 2015. godine. Dvogodišnji ugovor sa Bastianinijem predstavlja dugoročnu strategiju sa mogućim prelaskom u više kategorije 2016. godine.

Uz Bastianinija će biti i 17-godišnji Locatelli. Vozač iz Bergama, koji je stasao u okviru projekta Honda Italia Racing i bio 2013 Moto3 šampion Italije, trenutno vozi trke u Moto3 svetskom šampionatu za upravljačem Mahindre za Team Italia FMI.

Bastianini komentariše: “Oduševljen sam što nastavljam da vozim za Gresini Racing. Već početkom godine bio sam ubeđen da želim da ostanem ovde u budućnosti, jer sam se ovde snašao. Dobro se zabavljam i sarađujem sa mojim tehničarima i mehaničarima, što je takođe bitan faktor. U 2015 voziću Hondu, a trkati se za tako važnog proizvođača je nesumnjio uzbudljivo, štaviše motor već pokazuje da je konkurentan i imamo svaki razlog da mislimo da će naredne sezone biti još brži”.

Locatelli dodaje: “Veoma sam srećan što svoje iskustvo nastavljam u Moto3 šampionatu Sveta za Gresini Racing. Sezona 2014 je za mene predstavljala važnu godinu prirpavničkog staža i uz mogućnost da nastavim svoj put u jednoj od najboljih ekipa u klasi sigurno će mi omogućiti da nastavim korak napred. Nastupaću na Hondi, veoma konkurentnom motoru i naravno daću sve od sebe kako bi uspeli”.

Menadžer tima Fausto Gresini: “Drago mi je da su definisani razvojni projekti naših mladih vozača za sledeću godinu i nastavak u Moto3 klasi, što smatramo da je od suštinskog značaja za razvoj budućih šampiona. Bastianini, veliko otkrovenje ove godine i naše veliko otkriće, biće sa nama i ove godine. Sa Enom smo odlučili da planiramo dugoročnu saradnju, dužu od dve godine. U zavisnosti od rezultata izabraćemo u kojoj kategoriji ćemo uzeti učešće 2016. godine”.

“Andrea Locatelli je vozač koga već poznajemo iz Italia Honda Racing Project i koga mnogo poštujemo, vidimo u njemu veliki potencijal na kome treba raditi tako da smo odlučili da mu pružimo ovu važnu priliku. Na kraju odlučili smo zajedno sa vozačima da izaberemo Hondu kao tehničkog partnera za 2015. godinu. Mi smo očigledno sigurni i srećni da možemo da računamo na ovog velikog proizvođača za razvoj projekta naših mladih vozača”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video