Barbera menja Iannonea

Tokom predstojećeg vikenda u Japanu, Barbera će zameniti povređenog Italijana Andreu Iannonea i tako debitovati za fabrički tim Ducatija. Šampion Australije u SBK disciplini, Mike Jones, zameniće Španca u Avintiji.

Španac će dobiti priliku da isproba Ducatija koji će voziti naredne godine, jer baš taj model Avintia dobija od Ducatije u 2017. godini.

Iannone je propustio trku u Misanu i Aragonu zbog povrede prljena, a njegov povratak očekivali smo ovog vikenda u Japanu. Ipak je odlučeno da se Iannone vrati na stazu tek u Australiji kada se u potpunosti bude oporavio.

Ducati je početkom nedelje potvrdio da je pružio Casey Stoneru priliku da zameni povređenog Iannonea, ali je Australijanac još jednom odbio poziv proizvođača iz Bolonje, tako da pravo na Avintia Ducati dobija Jones.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video