Virtuelne trke

Balkan Sim Racing – Brdska trka Kotor – Troica

U subotu 25.10.2014 vožena je prva trka brdskog šampionata Balkan Sim Racinga. Liga je tri dana pre proslavila svoj treći rođendan, a prva trka u četvrtoj godini postojanja bila je ona u Kotoru. Vozila se staza Kotor-Troica. Staza koja je u ekskluzivnom vlasništvu lige i moguće ju je voziti samo u okviru brdskog šampionata. Na trci se pojavilo 22 vozača. Najviše se očekivalo od viceprvaka Đure Vukasovića. Veoma brzi su bili i Mladen Milošević i Mario Kojić. Vozači su bili podijeljeni u dve grupe, a nakon trke, zbirna vremena iz obe grupe su spojena u zvanični poredak trke.

bat-5-Copy

Prva grupa

Trka je počela vožnjom Rijada Begića koji je protekle sezone uz Đuru Vukasovića i Emira Hadžića osvojio titulu prvaka u poretku timova. Nakon prve vožnje u prvoj grupi, vodeći je bio Vladimir Jovanović. Iza njega su bili u Top 3, Stevanović i Banićević.

U drugoj vožnji ponovo prvi kreće Begić i na opšte iznenađenje postavlja vreme od kojeg je samo Savićević bio brži. Tako da Top 3 u drugoj vožnji čine Savićević, Begić i Banićević.

 

Druga grupa

Druga grupa donela je još brža vremena i još veću borbu. Prvu vožnju su mnogi odvezli sigurnije i bez grešaka. Nakon prve vožnje, vodio je Valentino Panižić. Ipak, dovoljno neiskusan na brdskim stazama izleće već na prvoj krivini i šanse za dobar plasman su pale u vodu. Njegovo izletanje je ostavilo čist put Mladenu Miloševiću da zabeleži prvu pobedu ove sezone ispred Kojića i odličnog Vukasovića.

bat-6-Copy

 

Poredak trke

1.Mladen Milošević
2.Mario Kojić
3.Đuro Vukasović
4.Božidar Zimić
5.Petar Banićević
6.Vladimir Jovanović
7.Milan Stevanović
8.Rijad Begić
9.Rašo Savićević
10.Jovica Duduković
11.Marko Lekić
12.Slobodan Ljiljak
13.Petar Adamović
14.Valentino Panižić
15.Dragan Đuričić
16.Arnel Ludwig
17.Belmin Sarajlić
18.Jovica Perković
19.Vedad Čamdžić
20.Boris Ilinčić
21.Goran Đusić
22.Marino Brozinić

Generalni poredak

1.Mladen Milošević 25
2.Mario Kojić 18
3.Đuro Vukasović 15
4.Božidar Zimić 12
5.Petar Banićević 10
6.Vladimir Jovanović 8
7.Milan Stevanović 6
8.Rijad Begić 4
9.Rašo Savićević 2
10.Jovica Duduković 1

Sledeća runda brdskog šampionata vozi se 8.11.2014. na stazi Krajiška Zmija u Cazinu, Bosna i Hercegovina.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video