Moto trke Supermoto

Bajić zadovoljan nastupom u Sloveniji

Vukašin Bajić, nauspešniji supermoto vozač iz Srbije prethodnog vikenda vozio je četvrtu Alpe Adria supermoto trku u Vranskom u Sloveniji.

Vukašin je na trku otišao kao jedini predstavnik Srbije i iz Slovenije se vraća sa vrednim poenima. On je u dve trke koje su vožene ostvario petu i šestu poziciju. Kako nam je i sam rekao, Vukašin je zadovoljan ostvarenim rezultatima i da je napredak osetan.

Svi treninzi planirani za subotu odloženi su, tako da se u Sloveniji vozilo samo u nedelju. Vreme je bilo sunčano i toplo, a trojica najbržih vozača bili su Slovenci Tine Saražin, Anže Mlakar i Marko Ukota.

Kako je trka na stazi Melk u Austriji otkazana, do kraja Alpe Adria šampionata ostala je još samo jedna trka na Grobniku u Rijeci, 12. i 13. septembra, a Vukašin i dalje ima šansu da sezonu završi na trećoj poziciji.

Naredna trka koja će se bodovati za supermoto šampionat Srbije vozi se 5. i 6. septembra na kartodromu u Kuli.

foto: Facebook / Anže Mlakar

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video