Moto trke Supermoto

Bajić peti na trci Alpe Adria

Još nešto više od mesec dana deli nas od prve trke otvorenog Supermoto šampionata Srbije, koji se 2015. godine po prvi put održava u Srbiji. Prva trka bodovaće se za Alpe Adria šampionat, a Vukašin Bajić je prve poene u okviru ovog šampionata već zaradio.

Proteklog vikenda u Osijeku je vožena prva trka Alpe Adria šampionata, a Vukašin, član AMK Vitalon Group iz Novog Sada zauzeo je peto mesto u prvoj trci. Njegov timski kolega, Stefan Mičić u istoj trci plasirao se na sedmu poziciju.

Vukašin je isti uspeh ponovio i u drugoj trci dana i trenutno je peti u šampionatu sa 32 poena, dok je Stefan zbog kvara na motoru morao da odustane. Njih dvojica svakako će izuzetno spremni dočekati konkurente na domaćem terenu.

Trka SM osijek

U Alpe Adria šampionatu, pored domaćih takmičara, učestvuju takmičari iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a trenutno vodeći u šampionatu je Slovenac Tine Saražin.

Naredna trka vozi se 9. i 10. maja u Puli, dok je treća trka planirana za Kulu i to 24. maja. Više informacija o trci u Kuli i samoj Supermoto disciplini možete pročitati na zvaničnom sajtu Otvorenog šampionata Srbije u klasi Supermoto.

foto: osijek031.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video