Moto trke Supermoto

Bajić odličan u Mađarskoj

Naš najbolji supermoto vozač Vukašin Bajić proveo je vikend u Mađarskoj, gde je nastupao na Supermoto trci u Kečkemetu.

Trku je obeležila dobra organizacija, a Vukašin kaže da su petak i subota bili veoma naporni. Oba dana bilo je više od 35 stepeni Celzijusa, što je vozačima dodatno otežalo trku.

U prvoj trci, prva četiri vozača vozila su „na točku“ u jednoj desetoj. Međutim, kako staza bukvalno nigde ne omogućava obilaženje nismo mogli videti obilaženja. Na kraju trke pobeđuje Onodi Benjamin, ispred Marka Kecskemeti i Sandora Vermesa. Vukašib Bajić zauzeo je četvrtu poziciju i do pehara mu je nedostajalo veoma malo.

U drugoj trci, Vukašin koji je startovao kao trećeplasirani, loše startuje i odmah pada na sedmu poziciju. Bajić kreće da obilazi i prvog vozača obilazi bez problema. S drugim je obilaženje bilo malo teže, pa je Vukašin iskoristio i neke nestandardne tehnike obilaženja, dok je vozač koji se nalazio na četvrtoj poziciji pao usled pritiska, tako da je Bajić osvojio četvrtu poziciju i u ovoj trci.

U ukupnom poretku Vukašin je četvrti, u najačoj S1 klasi. Sa trke nam je stigao i jedan snimak koji možete videti u nastavku.

foto: Martos Bence

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video