Bagnaia i SKY VR46 upisali prvu pobedu u Moto2

Startna lista Moto2 kategorije, obećavala je uzbudljivu trku. Alex Marquez na pol poziciji, odličan tokom celog vikenda, Lorenzo Baldassarri, Francesco Bagnaia i Miguel Oliveira najveći kandidati za titulu, jedan iza drugog na kvalifikacijama, cekali su start zajedno sa debitantom Romano Fenatijem na petoj poziciji.

Pecco Bagnaia poveo je trku, Baldassarri i Marquez krenuli su odmah za njim, Oliveira u prvoj krivini ima kontakt sa Marquezom, odlazi preširoko, gubi ritam i upada u grupu vozača iza. U toj grupi iza prve trojice nalazili su se Pasini, Schrotter, Binder, Oliveira i Vierge.

Prvih deset krugova, odnosno prva polovina trke protekla je bez prevelikih promena. Bagnaia, Baldassarri, Marquez bili su jedan iza drugog sa oko pola sekunde razlike. Iza njih na oko 3 sekunde nalazila se grupa od pet vozača.

U desetom krugu, Marquez prestiže Baldassarrija, Bagnaia odlazi na oko sekundu ispred i situacija ostaje takva do šest krugova pred kraj, kada Baldassarri zajedno sa Marquezom sustiže Bagnaiju i u međusobnom duelu Marquez ima problema sa zadnjom kočnicom. Marquez gubi čak 5 sekundi u jednom krugu i sustiže ga Pasini.

Do kraja trke bilo je jasno da će Bagnaia i Baldassarri odlučiti pobednika ove trke, a Marquez pokušati da odbrani treće mesto od Pasinija. Poslednji krug i samo par krivina pred kraj Baldassarri se odlučuje za potez i prestiže popularnog Pecca, Bagnaia odmah uzvraća i dve krivine pred kraj ostaje na čelu, izlaze na ciljni pravac i Baldassarri više nije imao brzinu za preticanje. Marquez uspeva da otkloni kvar zadnje kočnice i uspešno brani treće mesto.

Pasini kroz cilj prolazi kao četvrti prate ga Oliveira, Binder, Schrotter i Vierge. Lucca Marini i Jorge Navarro završavaju kao deveti i deseti, a povratnik u Moto2 kategorije Sam Lowes izleteo je u krivini broj 16, sredinom trke.

Video