Moto trke MotoGP

Bagnai pobeda u Maleziji

Moto3 trka vožena je u suvim uslovima, ali će ostati zapamćena po velikom broju izletanja takmičara. Srećom, niko od njih nije ozbiljnije povređen.

Samo 17 vozača Moto3 kategorije završilo je trku, a trka je završena nekoliko krugova ranije, jer je četiri kruga pre kraja istaknuta crvena zastava zbog izletanja Marie Herrere koja srećom nije ozbiljnije povređena.

Franceso Bagnaia je odigrao najpametnije i ostao na točkovima kada su svi ostali padali. Uz više od sedam sekundi prednosti Bagnaia je nadmašio Kornfeila koji je stigao do druge pozicije i Bendsneydera na poziciji tri.

Fabio Quartararo imao je šansu da se bori za podijum, ali mu je usled isticanja crvene zastave ponestalo krugova, te je kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani, ispred Locatellia na poziciji pet.

Marcos Ramirez uspeo je da stigne do šeste pozicije, ispred Rodriga i Pawija kome je ovo najbolji plasman u suvim uslovima. Loi je zeuzeo devetu poziciju, a Darryn Binder je kroz cilj prošao kao deseti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video