Moto trke MotoGP

Avintia cilja na Pola Espargara za 2017.

Pol Espargaro bi mogao sledeće sezone da pređe sa Yamahe na Ducati, ako Avintia tim ubedi Španca da se pridruži njihovom timu u sezoni 2017.

Avintia koja trenutno koristi Ducati GP14.2 mašine i za koju voze Hector Barbera i Loris Baz, već je počela da razgovara sa mlađim Espargarom, koji takođe ima na stolu ponudu KTM-a kao i šansu da ostane u trenutnom Tech 3 Yamaha timu.

Ako se Avintijin plan ostvari, Espargaro će imati nameru da potpiše za Ducati kao fabrički vozač, čak i ako se takmiči sa satelitskim timom.

Tim ima za cilj da se u 2017. takmiči sa dva Desmosedici motocikla, što bi donelo korist i Barberi. Dok bi Espargarov ugovor bio vezan direktno sa proizvođačem iz Borgo Panigale-a, Barberin bi bio sa Avintia ekipom.

To je ista formula koja trenutno postoji u Tech 3 ekipi, gde Bradley Smith ima ugovor sa Francuskim timom, dok je Španac povezan sa Yamahom.

 

 

 

 

Foto: motogp.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video