Auto trke Slalom

Autoslalom na Bukulji možda i poslednji ove sezone

U organizaciji SG Racing Team-a, proteklog vikenda održan je drugi autoslalom u organizaciji ovog kluba pod nazivom „Nagrada SG Racing Team 2015“ na Bukulji nadomak Aranđelovca.

Organizator celokupnog događaja Saša Glišić nije krio oduševljenje, posebno jer se na startu našlo čak 31 takmičar. Kako smo upitali Sašu Glišića o planovima za dalje, za narednu godinu sprema se još veća manifestacija sa još većim brojem takmičara iz Srbije i okruženja. Plan je da se ozbiljno pregovara sa lokalnom samoupravom i da se staza sredi da bude još bolja, iako po izjavi takmičara je ocenjena kao najbolja.

takmicari

U klasi 1 do 1200 kubika, za serijske automobile pobedu je odneo Nenad Milanović ispred Milana Janjić i Đorđa Zdravkovića.

Klasa 2 do 1600 kubika, serijski automobili, najbrži je bio Željko Starčević, drugi je bio Nikola Popović, a treći Saša Glišić. Klasa 3 do 2000 kubika, takođe serijskih automobili, pobedu odnosi Dalibor Jović ispred Ivana Jovanetića.

Klasa 4 do 1200 kubika, prvi je Nikola Ekmedžić, drugi je Marko Gavrilović, dok se na trećem mestu našao Marko Pavlović. Klasa 5, do 1600 kubika, za automobile sa manjim prepravkama, Slobodan Jakovljević je bio najbrži ispred Igor Milojevića i Lazara Blagojevića.

Klasa 7, sportski automobili do 1200 kubika, pobedu je odnela ženska predstavnica Ana Golić inače višegodišnja takmičarka koja je nastupala na kružnim stazama u klasi mali N. Iza nje nešto sporiji su bili Filip Vasović, odnosno trećeplasirani Milan Ninović.

ana

Klasa 8, do 1600 kubika imala je jednog predstavnika Nenada Rajića, kao i klasa 9 Dejana Pejića.

Što se tiče generalnog plasmana najbrži je bio Boban Jakovljević, ispred Nikole Ekmeščića i Dejana Pejića.

boban

U konkurenciji klubova najviše bodova skupili su takmičari Užice Rally Team-a, drugi je bio SG Racing Team, a treći ASK Šampion iz Bajine Bašte.

Za Kup Aranđelovca poredak je bio Dario Mučnjak, Dejan Ilić Dženinks, Antun Lausin, s tim što treba napomenuti da su Mučnjak i Lausin takmičari koji su došli iz Hrvatske.

 

Po kalendaru, trebalo bi da se održi još jedan autoslalom u Kruševcu koji je planiran za 4.oktobar, ukoliko do toga ne dođe, slalom na Bukulji bi bio poslednji takmičarski vikend za ovu sezonu u ovoj disciplini.

 

foto: Studio Smile and Click

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video