Autokomerc domaćin treće trke karting šampionata

U sjajnoj organizaciji Autokomerc karting centra, proteklog vikenda održana je treća trka kartng šampionata Srbije pod okriljem Sportskog auto i karting saveza Srbije. Mnogo publike pratilo je nadmetanje 24 takmičara u 6 različitih klasa.

DSC_5950

Nezvaničnim treninzima u ranim jutarnjim časovima, preko zvaničnih treninga i dve održane trke, celokupan trkački dan na nas je ostavio pozitivan utisak odlične organizacije. Direktor trke Goran Ratković sa svojom ekipom sudija nije imao većih problema, pa je tako i cela trka prošla bez ikakvih problema i incidenata.

DSC_6173

Klasu 1 činili su najmlađi takmičari, a pored u obe trke nije se promenio. Na najviše postolje popeo se Tešević Igor iz KASK Formula Teama, drugi je Radivojević Dušan iz AMKSK Autokomerc Racing Team, dok je treći završio Jocović Lazar.

DSC_5937

DSC_6280

Klasa 2 takođe bez ikakvih promena. Od samog starta snažno je krenuo Petrović Andrej, koji je stigao do pobede, a na drugom i trećem mestu pratili su ga Rašić Andrija i Trišić Ognjen, sva trojica iz AMKSK Autokomerc Racing Teama. Tošić Nikola koji je do ove trke bio vodeći u šampionatu mora se zadovoljiti četvrtim mestom.

DSC_5977

DSC_6284

U klasi 3 dominirao je Škrbić Vukašić, ispred jedine dame na ovom takmičenju Đurdević Dunje, koji voze za AMKSK Autokomerc, dok je Preradović Mijat morao da se zadovolji trećim mestom u prvoj trci, dok je na drugoj trci brisan iz plasmana zbog primanja pomoći tuđe pomoći na samoj stazi.

DSC_6031

DSC_6286

Klasa 5 u dosta atraktivnijim kartinzima do duple pobede stiže Ristić Aleksandar iz ASK Akademac Racing Team, drugi je Lazarević Nikola iz AKK Kart sprint kluba, dok je na trećem mestu, ali samo u prvoj trci završio Radojković Aleksa iz Auto Royal kluba.

DSC_6212

DSC_6287
Klasu 6 jedina je donela promene u plasmanu. Posle odustajana u prvoj trci Arsenijević Nenada, do pobede stiže višestruki šampion u karting trkama Lužajić Žarko, drugi je Janković Petar, obojica iz SAMKK 021. U trci dva Arsenijević Nenad iz AKK Kart Sprint kluba uspeva da dođe do pobede, dok su se Lužajić i Janković morali zadovoljiti pozicijim dva i tri.

DSC_6182

DSC_6222

DSC_6304

U plasmanu klubova najviše bodova odneo je domaćin AMKSK Autokomerc Racing Team, zatim SAMKK 021 itd.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video