Audi ne menja svoju DTM osmorku

Postava DTM vozača Audija u 2015. godini ostaće neizmenjena u odnosu na sezonu 2014. To je objavljeno na svečanoj ceremoniji u Nekarsulmu, kojom kuća iz Ingolštata tradicionalno obeležava završetak sportske godine.

Boje brenda sa četiri prstena u automobilima A5 DTM nastaviće da brane tri bivša DTM prvaka: Matijas Ekstrem, Majk Rokenfeler i Timo Šajder, uz koje ostaju: Edoardo Mortara, Džejmi Grin, Adrijan Tambe, Migel Molina i Niko Miler.

Proizvođač iz Ingolštata opredelio se za kontinuitet, jer je mogao da izvede pozitivan bilans iz godine na izmaku. U njoj je osvojio konstruktorsku DTM krunu, dok su vozačku i timsku izborili puleni BMW-a.

Iako su mu pripale samo dve trke, obe zaslugom vicešampiona Matijasa Ekstrema, dok je BMW slavio pet puta, a Mercedes u tri navrata, Audi je do naslova došao zahvaljujući daleko redovnijim plasmanima svojih vozača na podijumima.

Audijevu DTM kampanju nastaviće da sprovode timovi Abt sportslajn, Feniks i Rozberg, a proizvođač tek treba da objavi hoće li eventualno menjati personalne sastave ovih ekipa, odnosno kojoj će dodeliti kog trkača.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video