Auto trke TCR

Attila Tassi je Borkovićev i Homolin timski kolega

Mađarska ekipa B3 Racing, za koju će u predstojećoj sezoni TCR internacionalne serije nastupati i srpski as Dušan Borković, objavila je ime svog trećeg vozača.

B3 Racing je nedavno potvrdio da će timski kolega brzog Pančevca biti Slovak Mato Homola, ali je najavljen i treći „seat“, koji bi mogao da vozi Mađar.

Iako se nagađalo da bi u tom automobilu mogla da bude Edina Buš, suvlasnica tima, ekipa je objavila da će njen treći pilot biti Attila Tassi, koji se prošle godine za B3 trkao na tri završne runde Seat Leon Evrokupa i dva puta dobacio do 10. mesta.

„Ovo je sjajna prilika za mene, ali je i velika čast. Biću najmlađi u ekipi i neće mi biti lako. Nadam se da ću puno naučiti od Borkovića i Homole, a imam sreće da veoma ozbiljna ekipa stoji iza mene. Moj cilj je da se brzo dokažem, da ne budem samo mlađi timski kolega, već i ozbiljan rival“, napisao je šesnaestogodišnji Tassi na svom Facebook profilu.

Oglasio se i David Bari, tim menadžer i glavni inženjer B3 Racinga.

„Nema sumnje da je Attila veoma talentovan vozač. Nije slučajnost što smo mu prošle godine dali šansu u Seat Leon Evrokupu. Veoma smo ponosni što možemo da ga predstavimo kao vozača u našoj ekipi, jer on predstavlja novu trkačku generaciju čije vreme tek dolazi“ – rekao je Bari.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video