Aspar: Mahindra može u vrh

Jorge Martinez Aspar

Horhe Martinez Aspar je rešio da uđe u istoriju tako što će proizvođača motora iz Indije dovesti na sam vrh pobedničkog postolja. Nakon četiri godine provedene u 125/Moto3 šampionatu, Mahindra je odlučila da se koncentriše na razvoj svog novog trkačnog motora koji nosi oznaku MP30.

Novost za 2015. godinu svakako je partnerstvo sa Aspar timom, koji u narednu sezonu ulazi kao fabrički Mahindra tim. Najbolji rezultati koje je Mahindra do sada ostvarila bila su tri podijuma u 2014. godini, ali njihovi vozači Miguel Oliveira i Bred Binder su sezonu završili na pozicijama deset i jedanaest.

Aspar želi da zaboravi prethodnu Moto3 sezonu, koju je Juanfran Guevara završio na 17. poziciji na Kalex KTM-u. Pored Guevara u novi Asparov tim kao pojačanje stižu Francesco Bagnaia i Jorge Martin, koji će se voditi kao zvanični Mahnidrini vozači.

„Mislim da je ova saradnja dobra za obe strane. Mi smo tehnički veoma iskusan tim u kome su stasali mnogi šampioni, a Mahindra je fabrika kojoj je naše iskustvo neophodno. Mahindra će se u narednom periodu fokusirati na izgradnju konkuretnog motocikla, koji će, u saradnji sa nama, biti završen do februara.“ rekao je Aspar, koji se u narednoj sezoni neće takmičiti u Moto2 kategoriji. „Prvi utisci su premašili naša očekivanja, ali moramo obema nogama da stojimo čvrsto na zemlji i nastavimo sa razvojem.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video