Moto trke World SBK

Aruba novi Ducatijev sponzor

Zvanični Ducati World Superbike tim zvaće se ‘Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team’ nakon što je italijanska web hosting i cloud services kompanija Aruba sklopila novi trogodišnji ugovor sa Ducatijem.

Prema zvaničnom saopštenju Ducati Corse-a „… Ovaj sporazum o partnerstvu vidi Arubu kao direktno uključenu u upravljanje zvaničnim Ducati timom, kao i u ulozi naslovnog sponzora“. U saopštenju se dalje objašnjava da će Aruba.it „… biti odgovorna za pojedine organizacione aspekte tima i takođe zajedno sa Ducatijem za timsku komunikaciju i marketinške aktivnosti tima“.

Trenutni vozači Chaz Davies i Davide Giugliano i menadžer tima Serafino Foti ostaće na svojim mestima, a Ernesto Marinelli i dalje ostaje Ducati Corse Superbike direktor projekata i tehnički direktor tima.

Luca Scassa će takođe biti jedan od zvaničnih test vozača tima, a postoji čak i mogućnost da učestvuje u WSB u wild card nastupima.

Scassa je objasnio novi dogovor ubrzo nakon što je objavljeno zvanično saopštenje: „Moja uloga će biti timski predstavnik za Aruba, a biću i jedan od test vozača za Ducati. Aruba i ja razgovarali smo tokom juna i oni su želeli da uđu u svet trka. Odluka je bila da podrže Ducati u Superbike World Championshipu. Aruba je sponzor ali i radiće zajedno sa timom. Kompanija će upravljati marketinškim i poslovnim obavezama tima tako da će imati kontakt sa sponzorima i radiće mnogo stvari. Oni su deo tima, ne samo sponzori“.

Sa tehničke strane Ducati Panigale R biće jako izmenjen da bi odgovarao novim pravilima za 2015. Padok kao i navijači podjednako očekuju još bolje rezultate.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video