Auto trke Formula 1

ART bi trebao biti novi F1 tim

Govorkanja o proširenju grida su tek počela a Auto Motor und Sport već ima i glavnog kandidata za tu poziciju.

Naime, u pitanje je trenutni prvak GP2 serije, ART. Tim koji je, više ili manje javno, pod okriljem McLarena i čak je promovisao boje tima iz Vokinga u GP2 seriji.

Direktor i vodeći čovek ovog time je Nicolas Todt, sin Jeana Todta, predsednika FIA i to daje posebnu težinu celoj priči. S obzirom da je već jun mesec, AMuS ističe da bi potpuno novi tim za takmičenje mogao biti spreman jedino ako ima kompletan motor i bolid za narednu sezonu. Michael Scmidth, novinar AMuS, smatra da jedini kandidat koji ispunjava ove uslove i koji bi mogao na grid već sada doneti kompletan bolid, jeste ART.

U prilog toj priči, kao McLaren Honda B-tim, oni bi omogućili povratak na grid i Danca Kevin Magnussena, što je veoma bitno napomenuti. U slučaju ovakvog raspleta, McLaren bi imao rezervni tim i novi prostor za testiranje određenih sklopova, delova, kao i mogućnost za dvostruko ispitivanje F1 tehnologija. Honda bi takođe imala prostor za unapređenje svojih sistema i mogla bi raditi na polju inovacije motora, a da to ne škodi McLarenu.

Upitan da li već zna identitet novog tima za 2016. godinu, potparol FIA-e, Matteo Bonciani je rekao:

„Mi nemamo posebnog kandidata na umu.Verujemo da će verovatno najozbiljniji biti neki proizvođač automobila. Ko god to bio, moraće ispuniti sve potrebne preduslove za ulazak u F1.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video