Arrivabene veruje u Raikkonena

Maurizio Arrivabene izjavio je da od Kimija Raikkonena očekuje dobre rezultate nakon što je produžen ugovor i njihova saradnja će se nastaviti i sledeće godine. Nakon par nedelja spekulisanja, Ferrari je objavio zvaničnu informaciju da će njihov tim ostati nepromenjen sledeće sezone.

Kao zamena za Raikkonena spominjali su se Valtteri Bottas i Nico Hulkenberg, ali Arrivabene je rekao da odluku da Kimi ostane nije doneo olako. Izjavio je da mu u potpunosti veruje da će ranije početi da beleži dobre rezultate i pomogne Ferrariju u pogledu stabilnosti.

“ Smatram da produženje Kimijevog ugovora daje dodatnu stabilnost timu. On ima i jako dobar odnos sa Sebastianom, što nam veoma znači. Sa naše strane ovo pokazuje koliko poverenje imamo u njega, a nadam se i da će to poverenje biti nagrađeno. “

Iako je ova godina mnogo uspešnija za Kimija od prethodne, kada se vratio u Ferrari, njegov jedini podijum postignut u Bahreinu predstavlja oštar kontrast u odnosu na timskog kolegu Sebastana Vettela koji je zabeležio 2 pobede i 7 podijuma.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video