Arrivabene i Marchionne o nezgodnoj sezoni

Novi šef Ferrarijevog tima Maurizio Arrivabene rekao je da ne može napravi čudo sa timom u teškoj sezoni 2015.

Arrivabene je treći šef Ferrarija ove godine, nasledivši Marca Mattiaccia. Ferrari se ove sezone borio za 4. mesto u šampionatu konstruktora. Arrivabene rekao je da ima plan kako da Ferrari vrati na vrh.

„Ja nisam mađioničar i ne mogu da napravim čudo. Moramo da radimo kao tim i to je najvažnije“ rekao je Maurizio na jednom medijskom događaju.

„Ne verujem u individualne uspehe, već samo u timske. Vozači postaju glavne zvezde, ali moraju biti tretirani kao zaposleni. Svi moraju raditi kao tim, i pomogao obnovi tima.“

Izgleda da predsednik Ferrarija,  Sergio Marchionne, želi da da Mauriziu dovoljno vremena da napravi promene, priznajući da su odluke koje je donelo bivše rukovodstvo doprinelo nazadovanju tima.

“ Kasno smo počeli sa bolidom za 2015. godinu, zbog određenih odluka i strategija donešenih ranije“ rekao je Marchionne , „zato će 2015. godina biti teška za ceo tim“.

„Mislim da će 2015. godina biti godina rekonstrukcije. To će biti prva Mauriziova puna godina sa timom. Mislim da ćemo u sledećih 12 meseci ukloniti prtljag neizvesnosti koji će nas mučiti barem u prvom delu 2015. godine“.

„Ne potcenjujemo značaj i visinu zadatka, ali smatram da će Ferrari dobiti isto mesto kao i oni (kao Mercedes). Neki radovi su već počeli. Moramo da dostignemo njihov uspeh.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video