Arrivabene: Kada bi se delili poeni za lošu sreću, Ferrari bi bio prvi

Maurizio Arrivabene, izjavio je da Ferrari nije odustao od trke za titulu, a za loše rezultate njegovog tima okrivljuje manjak sreće.

Prednost Ferrarija u šampionatu konstruktora pala je na samo 9 poena, nakon razočaravajuće trke u Velikoj Britaniji. Red Bull je s druge strane imao dobar vikend iza sebe i nadomak je druge pozicije.

U poslednje dve trke, Red Bull je bio bolji i pobedjivao je italijanski tim na stazi. Arrivabene smatra da bi situacija bila drugačija, da nije bilo kazne za promenu menjača i da Vettelu, dok je vodio u Austriji, nije pukla guma.

„U ovom trenutku, od mene se očekuje da kažem da smo odustali od borbe za titulu. To nije istina. Ostajemo fokusirani. Nakon svih kvarova i loše sreće ostali smo u vrhu što se tiče poena. Nadam se da će stvari krenuti na bolje.“

Maurizio i pored odličnih rezultata Red Bull-a, svoj tim smatra glavnim konkurentom Mercedesa.

„Uspeh Red Bull-a je odličan za Formulu 1, publiku, trke su zanimljivije, ali oni nisu glavni konkurenti Mercedesa, već Ferrari. Ostajemo fokusirani na Mercedes.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video