Arrivabene: Ferrari radi kao sat

Gledao sam koliko su momci disciplinovani i mogu reću da su izgledali kao švajcarski sat, u ovom slučaju savršeni italijanski sat.

Maurizio Arrivabene kaže da je veliko zadovoljstvo gledati kako ekipa diše kao jedan u velikom povratku ka vrhu Fomule 1.

Sebastian Vettel je poklonio Ferrariju prvu pobedu od 2013. godine i Velike nagrade Španije. Pobeda na Sepangu je bila brilijantna i ovo je prvi put da je neko nadjačao Mercedes od pojave novih motora.

Vettel je svakako neko ko ume da čuva gume u uslovima velikih vrućina, nebrojeno puta je to pokazao i u Red Bullu. Međutim na ovoj trci je Ferrari pokazao nešto što dugo nije, sjajnu strategiju.

„Tokom brifinga video sam strategiju za trku a onda sam čuo i inženjere kako razgovaraju između sebe. Čuo sam smeh i rečenicu: Ovde možemo da uradimo nešto zanimljivo.“

„Moram da naglasim da je disciplina između momaka bila sjajana i da je Sebastian odradio neverovatno dobar posao. Takođe želim da čestitam i Kimiju koji je imao lošu sreću ali je uspeo da sa zadnje pozicije odradi dobar posao.“

Arrivabene je objasnio zašto je poslao Diega Lovernoa na podijum umesto da on ode.

„On predstavlja sve te ljude, ne samo velike umove tj. inženjere već i one koji su krvavo radili tokom prošlih meseci sa prljavim rukama. Bio je tamo jer on predstavlja strast i srce našeg tima.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video