Arrivabene: „Dotakli smo dno“

Maurizio Arrivabene izjavio je nakon trke u Meksiku da je njegov tim ‘dotakao dno’ odustajanjem obojice vozača – Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena.

Tokom lošeg dana za Ferrari videli smo da je Vettel na početku trke oštetio bolid, a zatim izleteo iz krivine i završio je udarivši u zaštitnu ogradu. Raikkonen je s druge strane pokušavajući da sustigne vodeću grupu nakon starta sa devetnaeste pozicije, u krivinu broj 5 ušao tik uz Bottasa, a nakon jakog kontakta, bio primoran da se povuče iz trke. Valtteri je prošao bez oštećenja i na kraju trku završio na podijumu kao trećeplasirani.

Poslednji put kada su obojica vozača Ferrarija odustala od trke bio je 2006. godine, kada su Michael Schumacher i Felipe Massa odustali na stazi u Australiji.

1446415259734

Pored frustrirajućeg vikenda, šef tima Arrivabene smatra da ovi problemi neće mnogo kvariti sliku o ovoj za njih uspešnoj sezoni.

“ Tokom sezone bili smo na nebu, ovog vikenda dotakli smo dno. Dobra godina za nas, napredujemo i već se spremamo za narednu. Ne želim da krivim ni Kimija ni Sebastiana. Niko ne mora da se izvinjava, ni mi, a ni oni. Mi smo tim. “

“ Incident između Bottasa i Raikkonena je trkački. Kao i onaj u Rusiji. Dešava se. To je Formula 1. Najvažnije je da niko nije povređen. Sigurnost je uvek na prvom mestu. Incidenti su deo cele priče, ne želim nikoga da krivim. “

vettel-crash-098765

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video