Arrivabene: Bila bi greška da smo oterali Kimija

Šef Ferrarija ponovo je beskompromisno stao u odbranu svog vozača, uz tvrdnju kako tim zaista zna šta radi po njegovom pitanju.

Ranije ove godine, činilo se da će tim iz Maranela Kimija zameniti mladim Bottasom, ali su oba vozača ostala na svojim mestima. Ugovor sa Raikkonenom došao je u trenutku njegovih loših performansi, pa je ponovo aktuelno pitanje da li je njegov ugovor pravilna odluka Ferrarijevog vođstva.

„Menjati Kimija bila bi sigurna greška.“ decidan je bio Arrivabene za Movistar. Ono što je jasno, glavni teg za prevagu u korist Kimija, bila je odlična veza između timskih kolega i Kimijeva podrška Vettelu ove sezone.

„Drago mi je da je doneo ravnotežu u tim. On gura Sebastiana vrlo jako i to je ono najbitnije. Kimi se malo izgubio u određenim situacijama zbog njegove loše sreće, ali to je sad manje važno jer on naporno radi. „dodao je Arrivabene.

Raikkonen nije ni najmanje zabrinut, pošto je ponovo došlo do prozivki o potpisu ugovora, a sve zbog njegovih loših nastupa u poslednjih par trka:

„Radim odlično, inače sigurno ne bih bio tu. U F1 ne postoji milosrđe.“ kratak i jasan bio je Kimi. „Jesam razočaran, jer mnoge stvari nisu išle u dobrom pravcu za mene. Ipak,bolje je nego prošle godine, to sam siguran i još sam ubeđen da naredne sezone može biti još bolje za mene.“

foto: Ferrari Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video