Aprilija se odlučila za ‘Step 1’ verziju RS-GP

Aprilija se opredelila za motocikl koji će koristiti za MotoGP sezonu 2015. nakon odlučivanja između dve varijante na drugom Sepang testu.

Italijanski proizvođač vratio se u kraljevsku klasu godinu dana pre planiranog roka što im je omogućilo da razvijaju unapređenu verziju prošlogodišnjeg ART motocikla, pre debija sa poptuno novom prototip mašinom u 2016. U nedavnom intervjuu, menadžer Aprilia Racing tima Romano Albesiano, izjavio je da će njihov cilj na prvoj trci u Kataru biti ulazak u bodove.

On je takođe objasnio kako su se odlučili za motocikl koji će oni koristiti i zašto oni smatraju da im daje najbolju platformu za razvoj tokom sezone. Fabrički tim je dovezao dve verzije njihovog RS-GP motocikla na Sepang 2, ‘Step 1’ verzija korišćena je tokom poslednjeg novembarskog testiranja a novu ‘Step 2’ varijantu Alvaro Bautista i Marco Melandri preferiraju više nego ‘Step 1’ verziju.

On je naveo da, iako RS-GP nedostaje snage, da su oni zadovoljni sa upravljanjem i jedan od njihovih glavnih ciljeva za naredni test je da razviju kontrolu proklizavanja u nastojanju da nadoknade vreme koje gube na izlascima iz krivina. On je takođe napomenuo da bi Melandrijev slab tempo mogao biti opravdan činjenicom da se još uvek nije navikao na Bridgestone pneumatike koji se koriste u MotoGP-u, i tim se nada da on može biti konkurentniji na završnom predsezonskom testu u Kataru.

 

 

Foto: speedweek.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video