Aprilija razmišlja o dovođenju novog vozača

Melandrijevi nastupi u poslednjih nekoliko trka pokrenuli su dosta pitanja o njegovoj želji za uspehom na Apriliji u MotoGP-u.  Nakon što je trku u Mugellu završio na poslednjoj poziciji, Italijanski tim je otvoreno počeo da razgovara o njegovoj zameni na RS-GP.

Njegov timski kolega Alvaro Bautista osvojio je poene ove godine i pokazao jasnu želju da razvija motocikl. Melandri je samo senka vozača koji se borio za titulu 2005. godine i osvajao trke u WSBK prošle godine.

Menadžer tima, Romano Albesiano, razgovarao je sa italijanskim medijima nakon trke i izjavio: „Znamo kakva je situacija i u narednim danima razgovaraćemo sa Marcom u četiri oka. Pokušaćemo da otkrijemo da li postoji neki problem i saslušati njegovo mišljenje.“

Ti privatni razgovori su verovatno usmereni ka tome da uklone Melandrija sa MotoGP motocikla i dovedu novog vozača. Aprilijini insajderi su otkrili da su gotovo sigurni da je Melandri potpisao ugovor da će voziti za Yamahu kada se Japanski proizvođač vrati u WSBK sledeće godine.

Ako Melandri napusti Apriliju postoji dosta kandidata koji bi mogli da ga zamene.  Alex de Angelis je dobro nastupao na ART motociklu za Ioda, Michael Laverty je takođe potencijalni kandidat, međutim njegova posvećenost Tyco BMW-u u British Superbikeu mogla bi biti kamen spoticanja.

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video