Aprilia predstavila RS-GP

Aprilija je danas zvanično predstavila svoj motocikl za MotoGP 2015 u Italiji sa Alvarom Bautistom i Marcom Melandrijem koji su skinuli prekrivač sa RS-GP i time označili zvanični povratak italijanskog proizvođača u kraljevsku klasu.

Testiranje je bilo teško za tim sa mešoviti rezultatima oba vozača, ali Bautista se dobro prilagodio motociklu i pokazao veliko zadovoljstvo kada je govorio o projektu na oba Sepang testa. Na drugoj strani garaže Melandri se mučio i završio kao najsporiji na oba testa.

Bautista je rekao da je motocikl dobro izbalansiran ali imajući unapređenu verziju prošlogodišnje ART mašine, u timu su svesni da je pronalaženje najboljeg načina korišćenja Bridgestone guma i razvijanje sopstvenog softvera elektronike glavni prioritet ove godine.

Završni test u predsezoni održaće se u Kataru 14. marta.

12aprilia_19_0_slideshow_169AU1277430cover

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video