Aoyama zamenjuje Pedrosu u Austinu i Argentini

Dani Pedrosa vozač Repsol Honde moraće nažalost na operaciju ruke kako bi rešio svoj problem sa cirkulacijom (arm pump) koji je nastavio da muči španskog vozača i tokom prve trke MotoGP šampionata.  Ovaj problem među motociklistima uzrokuje nagomilavanje pritiska u podlakticama što izaziva veliki bol, i čini vožnju motocikla izuzetno napornom.

Dani je pokušavao tokom zime da pronađe rešenje, pošto se tokom cele sezone 2014 borio sa ovom povredom koja ga je sprečavala da nastupa na svom najvišem nivou, čak je imao i operaciju prošle godine nakon Jereza ali nije bila uspešna. U to vreme lekari su se protivili budućim operacijama. Tokom zimskih testova teorijski se činilo da je problem rešen, nažalost problem se ponovo pojavio nakon napora nastalih u trci.

Posle trke u Kataru, Dani se vratio u Španiju i sastao se sa specijalistima u Barseloni i Madridu. Njihova preporuka je bila da što pre ode na operaciju. Operacija je planirana za Petak 3. april uz očekivano vreme oporavka od četiri do šest nedelja, a to znači da će Dani propustiti trke u Austinu i Argentini. Njegov povratak na stazu neće biti potvrđen sve dok se doktori neuvere u uspeh operacije.

Njegova zamena biće test vozač HRC-a Hiroshi Aoyama.

 

Foto: picpicx.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video