Antonelli vodeći na treninzima Moto3 klase

Niccolo Antonelli postavio je najbrže vreme od 1’57.500 u idealnim uslovima na Twin Ring Motegi stazi. 19-godišnji vozač postavio je svoje najbolje vreme u FP1, jer mnogi vozači zbog temperature od 42˚C nisu uspeli da poprave vremena u popodnevnim satima. Njegovo vreme bilo je manje od sekunde sporije od Danny Kentovog rekorda staze iz 2014. (1’56.555) i on je dan završio sa 0.107s prednosti nad Miguelom Oliveirom. Oliveira je, ohrabren svojom pobedom u Aragonu, takođe svoje najbolje vreme postavio u juranjoj sesiji i dan je završio na drugoj poziciji.

Enea Bastianini (+0.299s) je dan završio na trećoj poziciji uprkos ozbiljnom padu u devetoj krivni tokom FP1. Italijan trenutno zaostaje 55. bodova za vodećim Kentom nakon što su obojica pala na poslednjem krugu u Aragonu.

Livio Loi (+0.581s) počeo je FP2 na novim gumama, za razliku od većine vozača koji su FP1 vozili na korišćenim gumama i zauzeo je četvrtu poziciju. Oliveirin timski kolega Brad Binder (+0.613s) bio je peti, dok je Alexis Masbou (+0.618s) na SAXOPRINT RTG Hondi osvojio šestu poziciju uprkos padu u desetoj krivini na polovini treninga.

Kent lider šampionata koji prvu šansu za osvajanje Moto3 titule ima u Motegiu zauzeo je sedmu poziciju nakon što je većinu FP2 vozio na korišćenim gumama.

Romano Fenati (Sky Racing Team VR46), Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i Francesco Bagnaia (Mapfre team Mahindra) kompletiraju prvih deset vozača.

 

 

 

Foto: motoblog.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video