Antonelli pobedom otvara sezonu

Prva trka MotoGP šampionata vožena je u Moto3 kategoriji u kojoj smo kao i uvek, imali ogroman broj obilaženja među prvih šest vozača.

Moto3 trku i ovog puta završili smo foto finišem. Nicolo Antonelli prošao je sa sedam hiljaditinki prednosti nad Brad Binderom. Iako je na prvi pogled delovalo kao da je Binder osvajač pobede, ipak do toga nije došlo.

Francesco Bagnaia uspeo da doveze svoju Mahindu do treće pozicije, uspevajući da odoli napadima Fenatija i Bastianinia. Fenati je dugo bio na čelu, ali je u prvoj krivini poslednjeg kruga napravio grešku, te je morao da nadoknađuje pozicije.

Najviše nas je iznenadio Nicolo Bulega, šesnaestogodišnjak koji je u nekoliko navrata bio čak i na prvoj poziciji. U posedlnjem krugu bio je ispred klupskog kolege Fenatija, ali je zavetrina uradila svoje te kroz cilj prolazi kao šestoplasirani, iza Fenatija i Bastianinia. Bastianini je dugo zaostajao za vodećom grupom, ali je na kraju uspeo da im se približi i završi u sredini iste.

Važno je napomenuti da je među prvih šest vozača bilo čak pet Italijana. Da li nam to govori da nas u budućnosti čeka smena Španaca i dolazak Italijana? Videćemo. Jedno je sigurno, Bulega je ogroman talenat.

Na sedmoj poziciji našao se Navaro koji je često tokom trke bio u vrhu, ali u poslednjim krugovima nije mogao mnogo. Loi je trku završio na osmoj poziciji, ispred Oettla i Kornfeila.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video