Antonelli doživeo još jednu operaciju ključne kosti

Moto 3 vozač Niccolo Antonelli imao je još jednu operaciju ključne kosti koju je polomio tokom pauze na sredini sezone, pošto je nastavio da oseća bolove tokom prošlog vikenda na San Marino Grand Prix u Mizanu.

Pošto je polomio desnu ključnu kost na treningu 23. jula, vozač  Junior Team GO&FUN Moto3, Antonelli imao je još jednu operacuju ovog utorka, dva dana nakon 13. runde Moto3 sezone u Misanu. Operacija je usledila nakon pregleda problema sa pločom koja je ugrađena tokom prethodne operacije.

Problemi koje je stvarala ploča izazvali su upalu, pa su doktori odlučili da je potrebno ugraditi jednu dužu ploču. Uspešnu operaciju izveo je Dr. Giuseppe Porcellini sa odeljenja za remenu hirurgiju bolnice koja se nalazi neposredno pored staze u Misanu.

Kako Italijan objašnjava, negovo učešće na Gran Premio Movistar de Aragón koja se održava tokom predstojećeg vikenda, zavisiće od toga kako se bude osećao u petak tokom treninga.

Niccolo Antonelli:

„Nedelju dana pre trke u Misanu počeo sam da osećam bol u ramenu koji se postepeno povećavao. Tokom pregleda nakon Grand Prix-a ustanovljeno je da se ploča pomerila verovatno usled velikih napora i zbog toga je neophodna još jedna operacija da bi se izbegle neželjene komplikacije zbog kojih bi mogao da propustim ostatak sezone“.

„Ubacili su novu dužu ploču sa dva dodatna šrafa. Operacija je bila komplikovana i sada osećam veći bol nego nakon prve operacije u julu. Pojaviću se u Aragonu na prvom slobodnom treningu nakon čega ću odlučiti šta dalje.  Ako moram da vozim sa jakim bolom, onda je bolje sačekati“.

Fausto Gresini, vlasnik tima:

„Veoma mi je žao Antonelija, njega u poslednje vreme prati loša sreća. Problemi sa pločom uticali su na njega u Misanu, a moraće da se nosi sa lošim psihičkim stanjem i u Aragonu. Nadam se da je u stanju da se vrati u punoj snazi u što kraćem vremenskom roku i da se suoči sa ostakom sezona na najbolji mogući način, bez ikakvih problema“.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video