Annie Seel za volanom četvorotočkaša

Vremena se menjaju za Annie Seel, i njena strast za Dakar takođe uzima drugi oblik. Za mnoge, dama iz Švedske i dalje je vozač motocikla koji se bori u dinama Mauritanije na njenom velikom KTM 660cc! Zbog toga je stekla nadimak Sićušna Princeza pustinje, sa pet završenih izdanja između 2002 i 2010 (najbolji rezultat karijere, 45 pozicija i prva žena 2010).

Prošle godine, prelazak sa dva na četri točka sa Garry Connellom kao suvozačem, ostavio je gorak ukus u ustima nakon njenog prvog povlačenja. Ali ovo iskustvo je nije odvtarilo od traganja za novim projektom koji je dobio neočekivani obrt nakon ponude Paula Rounda.

„Zvala sam ga da vidim da li sam mu potrebna kao suvozač, kaže Annie. I tada me je on pitao da vozim njegov auto! Bila sam spremna da uradim bilo šta, jer se na Dakar-u osećam najbolje. Ne osećam poptunu kontrolu nad situacijom, jer ne znam mnogo o automobilima, ali veoma sam srećna. Auto nije u stanju za postizanje vrhunskih rezultata, ali je veoma pouzdan i ja računam na Paulovo iskustvo na putu do cilja“.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video