Andreas Mikkelsen sa Škodom u Monte-Carlu!

Andreas Mikkelsen nije odustao od plana da bude svjetski prvak, iako je Volkswagen odustao od WRC-a. Sada on gleda u budućnost i cilj mu je da ostane u dobroj poziciji za pronalazak momčadi za 2018. Njegov plan počinje već u januaru kada će sa Škodom nastupiti na reliju Monte-Carlu.

Nakon briljantne 2016. sezone, u kojoj je osvojio dva relija i osigurao treće mjesto u prvenstvu, norveški vodeći reli vozač našao se u dosta posebnoj situaciji kada je Volkswagen odlučio završiti svoje natjecanje.

„Posljedica povlačenja Volkswagena je bila ta da su sva WRC sjedala već zauzeta. Stoga, moja 2017. sezona će biti da ostanem u formi i pronađem dobar tim da bi se 2018. mogao boriti za naslov prvaka. Još ne znamo što će predstojeća sezona donijeti. Ali, naravno, nadam se da ću voziti koliko je god moguće i radimo na planu za odraditi određene evente“, rekao je Andreas koji će se natjecati već na reliju Monte-Carlo u Škodi Fabiji R5 u WRC2.

Čak i ako ne bude vozio cijelu sezonu Andreasa raduje što će voziti Škodu na reliju Monte-Carlo.

„Imam osjećaj da je ovo pomalo kao dolazak kući. Škoda je bila ta što mi je dala priliku u početku i zajedno smo došli do dvije titule u IRC prvenstvu, što mi je donijelo priliku da vozim za Volkswagen Motorsport. Sada kad je situacija kao ova, mislim da će biti zabavno ponovno natjecati se za Škodu. Imamo puno lijepih uspomena“, rekao je 27-godišnjak.

„Nadam se da ćemo Škodi donijeti rezultate koje očekuju u Monte-Carlu. To je težak reli, ali ja sam imao dobre rezultate tamo prije. Ove godine završili smo drugi a također to je bio prvi WRC nastup u WRC automobilu za Jægera. Tako da nam je ostao lijep osjećaj sa natjecanja – čak iako bi to mogao biti najteži reli u WRC-u, rekao je Andreas.

Video