Andrea Iannone: Bilo bi glupo da odem iz Ducatija

Andrea Iannone smatra da bi bilo glupo da sada napusti Ducati dok fabrika iz Bolonje radi na radikalnom redizajnu Desmosedici mašine.

Italijan je predstavljen kao član Ducatijeve fabričke ekipe za ovu sezonu, nakon šokantnog zaokreta Cala Crutchlowa i njegovog odlaska u LCR Hondu.

Da je Crutchlow ostao u Ducatiju, Iannone bi ostao u satelitskom Pramac timu u trećoj uzastopnoj sezoni, mada bi on imao punu podršku fabrike pošto je potpisao novi dvogodišnju ugovor.

Iannone je razgovarao sa Suzukijem i LCR Hondom oko ugovora za 2015. ali je rekao da je njegov san oduvek bio da ostane u Ducatiju.

Iannone: „Mislio sam da ostajem u Pramacu ali je moj san oduvek bio da budem u fabričkom timu Ducatija i ovo je perfektna situacija. Imao sam dobru priliku sa Suzukijem i Hondom jer je LCR fabrički motocikl. Ali počeo sam sa Ducatijem u MotoGP-u i važno je da nastavim ovim putem. To je veliki izazov za mene jer mislim da nije nemoguće biti brz sa ovim motociklom. Nije lako jer su Yamaha i Honda veoma dobri u ovom trenutku i imaju odlične vozače. Ali ja sam siguran da najbolje tek sledi i bilo bi glupo da odem kada situacija napreduje.“

Iannone se vraća na stazu u Maleziji početkom sledećeg meseca ali on će voziti samo unapređenu verziju prošlogodišnje GP14 mašine.

Ducati je nedavno potvrdio da potpuno novi Ducati GP15 neće biti spreman za Iannonea i njegovog tismog kolegu Andreu Doviziosa za testiranja do drugog testa u Sepangu krajem februara.

 

 

Foto: MCN.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video